Živimo v času preboja novih tehnologij in novih poslovnih modelov, ki z eksponentno hitrostjo prodirajo v vse pore našega življenja.

V trenutni fazi je digatalizacija podjetij zelo zahteven proces. Zaradi hitrega razvoja rešitev IKT, interneta stvari (IoT) in umetne inteligence je še posebej MSP težko oceniti, kakšno je stanje tehnike in katero pot ubrati. Kljub temu, da se vsi zavedajo, da je potrebno ukrepati.

Da bi si lahko odgovorili na tri vprašanja digitalizacije ZAKAJ? KAJ? KAKO?, je nujno izdelati digitalno strategijo in nato po njej izvesti učinkovite ukrepe.

V ta namen je Slovenski podjetniški Sklad objavil javni vavčerski razpis (https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=86), preko katerega dobite sofinancirane stroške (do 60%) v višini do 10.000 EUR. Preko vavčerjev boste lahko najeli zunanje strokovnjake, ki vam bodo pomagali pripraviti digitalno strategijo. Katalog strokovnjakov je objavljen na DIH Slovenija( https://dihslovenia.si/katalogi/).

V skladu s potrebami podjetij in pogoji razpisa smo partnerji* pripravili program

“Učinkovita raba virov in digitalna transformacija – prehod na krožno gospodarstvo” ( – PDF).


Program je namenjen podjetjem, ki so na začetku transformacije, ali pa so že naredila določene korake v smeri poslovnih izboljšav na poti k industriji 4.0. Digitalna transformacija podjetju ponuja nove poslovne priložnosti, ki jih omogočajo nove tehnologije in tehnološke inovacije, inovacije poslovnih procesov in modelov ter organizacije in sodelovanja, s tem bodo podjetja lahko povečala svojo konkurenčnost in dodano vrednost oziroma prihodke od prodaje.

Program traja eno leto in temelji na delu interdisciplinarne ekipe, ustanovljene v podjetju, ki ji pomagajo zunanji eksperti. Program se izvaja v dveh fazah.

Če vas zanima več informacij ali prijava na projekt klikni TUKAJ.