Pravno obvestilo

To spletno stran upravlja Tehnološka mreža ICT.

Namen spletnega mesta je obveščanje in seznanjanje širše javnosti o oktivnostih zavoda. Z vstopom na to spletno mesto vsakdo, brez omejitev in zadržkov, sprejema ta pravna obvestila.


Avtorske pravice / blagovne znamke

Vsebine, objavljene na spletnih straneh so last Tehnološke mreže ICT in/ali posameznih blagovnih znamk, omenjenih na spletnih straneh. Vsebine se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja lastnikov.

Ne glede na zgornja določila lahko strani kopirate ali natisnete za lastno uporabo.

Uporabniki ne smejo spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati katere koli vsebine, ki so dostopne na spletnem mestu ali prek njega, za komercialne ali javne namene.


Vsebina

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu, so informativnega značaja in so namenjene predvsem informiranju. Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo objavljeni podatki resnični in zanesljivi. S tem pa ne odgovarja za morebitne vsebinske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.


Uporaba piškotkov

Spletno mesto v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek”. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta in omogoča analizo o uporabnikovem obisku. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določenega spletnga mesta. Hranijo se informacije o obiskanih spletnih mestih, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri lastniku spletnega mesta, ki ga uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletnega mesta v polni meri. Lastnik kot upravljalec spletnega mesta, lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletnega mesta, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta.

Upravljalec uporablja tehnologijo piškotkov, ki mu omogoča sledenje vaše poti po spletnem mestu, registracijo aktivnosti uporabnikov na tem spletnem mestu, ter ocenjevanje in izboljševanje spletnega mesta z namenom, da bo ta kar najbolj prijazno do uporabnikov. Sami lahko v svojem spletnem brskalniku upravljate nastavitve piškotkov tako, da izključite možnost dela s piškotki, ali tako, da vas brskalnik opozori kadar bodo piškotki poslani.

IME PIŠKOTKA:

NAMEN PIŠKOTKA:

ČAS HRAMBE:

PHPSESSID

Sistemski piškotek

do zaprtja brskalnika

_ga

Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami.

Dve leti

Piwik

za potrebe analize uporabniške izkušnje

2 leti

- PHPSESSID – sistemski piškotek, nujen za pravilno delovanje spletne strani

- _ga – Uporablja se za beleženje obiskov. Vsak obiskovalec dobi unikatno kodo, katera ni povezana z nobenim vašim osebnim podatkom. Uporabljamo jih predvsem za potrebe izboljševanja spletne strani.

- Piwik – anonimizirani podatki za potrebe analize uporabniške izkušnje

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.


Kako odstraniti piškotke?

Če ne želite, da na vašo napravo shranjujemo piškotke, lahko nastavitve odstranite v nastavitvah vašega brskalnika, na način kot je opisano v spodnjih povezavah glede na tip brskalnika.

Podrobna navodila:


Osebni podatki/uporabniški podatki

Podatke, ki jih lastniku spletnega mesta posredujete preko spletnih strani, bo uporabil izključno za namen izvajanja navedenih storitev. Lastnik spletnega mesta vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

Lastnik spletnega mesta upošteva naravo interneta kot medija, preko katerega lahko posamezniki posredujejo povratne informacije ali druge podatke v zvezi s spletnim mestom. Lastnik spletnega mesta si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da bodo tako posredovani podatki in povratne informacije, če bodo primerne in uporabne, tudi upoštevane. Lastnik spletnega mesta ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi z vsakršnimi, s strani uporabnika posredovanimi podatki, in si pridržuje pravico, da kakršnekoli takšne podatke odstrani iz svojih baz brez obrazložitve ali predhodnega obvestila.

E-novice, povpraševanja in privolitve, ki se nanašajo na prejemanje e-novic in oddajo povpraševanja

V Zavodu Tehnološka mreža ICT (Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana) sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov(angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje e-novic, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V primeru prijave na e novice so to: e-pošta in IP naslov naprave, s katere se obiskovalec prijavlja na e-novice.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

[1] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje novic o aktualnih trendih, dogodkih, novicah in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:

 • uporabo podatkov za pošiljanje e-novic o aktualnih novicah in aktivnostih mreže,
 • uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno,
 • izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk,
 • obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku),
 • Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh mreže ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
 • Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@ict-slovenia.net in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@ict-slovenia.net.

Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.


Hiperpovezave

Spletno mesto lahko vsebuje povezave na druga spletna mesta, ki so povsem neodvisna od tega spletnega mesta. Lastnik nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, vsebovanih v vsakršnih takšnih povezavah ali na drugih spletnih mestih. Do takšnih spletnih mest dostopate na lastno odgovornost.


Omejitev odgovornosti

Lastnik spletnega mesta izrecno zavrača vsakršno odgovornost za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno, posledično ali drugo škodo, ki je nastala kot posledica uporabe spletnega mesta, med drugim tudi za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo kot posledica delovanja računalniških virusov ali vašega zanašanja na informacije, pridobljene preko spletnega mesta.


Objava sprememb

Vsaka sprememba pravnih obvestil bo objavljena na tej strani in na drugih ustreznih mestih.


Kontakt

Zavod Tehnološka mreža ICT, Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana